The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunduğu strüktürnın dâhilerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mebdelı kriterler görüş önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara makul olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Her devran hür bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir kayıt, mobilya yahut ayrıksı bir müşkül bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa hariçya, haricen saksılamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

- İnternet sitesinin meselelevselliğini ve performansını arttırmak kanalıyla sizlere maruz hizmetleri yükseltmek,

Icraatında kanatlardan biri sabit ötekisi yangın kapısı hareketlidir. çakılı kanada ast üst sürgü ve arka sektör uygulandığı gibi, amudi ürkü amerikan bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlanarak daha lüks insanın intikaline yada tahliyesine imkân verir.

Kanat skorsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir malzeme ile dokumalacak üretimlerde yangın kapısı pahaı belirlenebilmektedir.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun muhtevain bile kanatlarının dizaynının en sağlıklı halde gestaltlması gereklidir. Kanatları biçimli biçimde mazbut monte edilmezse kaçış esnasında teessürat yaşanabilir. Ivedi çıkış kapısı kilitli olmamalı ve aşiret ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu bapların yaman sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan henüz az kata malik binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan daha fazla kata ehil binalarda en azca 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Hangi binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, mimarinın yararlanma sınıfı kabilinden faktörler dokunaklı olmaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da hareketsiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Yangın Kapısı Montajı Kesinlikle Yapılır? Her binanın iye başüstüneğu vadi ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı kompetan ekipler tarafından örgülmaktadır.

Report this wiki page